CategoriesUncategorized

KUUTIO HOMES: Αδιαπραγμάτευτος στόχος η δημιουργία έργων ποιότητας

Άνθιμος Οικονομίδης, CEO της εταιρείας: Στα σκαριά τρία έργα στην Πάφο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος και άλλοι παράγοντες ενδεχομένως να προκαλέσουν δυσκολίες στην κυπριακή οικονομία στο μέλλον, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν αν υπάρχουν σωστές δομές, σωστή οργάνωση και τρόποι προσέλκυσης επενδυτών από διάφορες χώρες του κόσμου. Αυτό εκτιμά ο CEO της εταιρείας ΚUUTIO HOMES, Άνθιμος Οικονομίδης. Σε συνέντευξη στο Forbes αναφέρεται στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την εταιρεία και μιλά για τη φιλοσοφία που τη διέπει.

kuutio
Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία σας και ποια η πορεία της μέχρι σήμερα;

Πρόκειται για μια σχετικά καινούργια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2015. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ενασχόλησης μου στην Οικοδομική Βιομηχανία και στον κλάδο Κατασκευών, το 2015 ίδρυσα την δική μου εταιρεία, KUUTIO HOMES.

Στα 7 χρόνια παρουσίας της η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως στην Επαρχία της Πάφου και έχουμε ολοκληρώσει αρκετά έργα τα οποία αποτελούν πραγματικό στολίδι στις περιοχές όπου έχουν κατασκευαστεί. Θέλω να πιστεύω ότι η  KUUTIOHOMES μέσα από τα Έργα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί στον χώρο του Κατασκευαστικού τομέα και του Κλάδου Ανάπτυξης γης και θεωρείται ως μια από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες Εταιρείες στον χώρο.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας;

Στην KUUTIOHOMES έχουμε ως φιλοσοφία να μην συμβιβαζόμαστε με σχεδιασμό, υλικά και ποιότητα κατασκευής που δεν ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις για την διεκπεραίωση ενός έργου. Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η ανέγερση κατασκευών και κατ’ επέκταση έργων σε προνομιούχες τοποθεσίες και τα έργα αυτά να ανταποκρίνονται σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Σήμερα που τόσο οι απαιτήσεις όσο και ο εγχώριος ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, η Εταιρεία μας έχει ως στόχο να προσφέρει επιλογές που να εμπίπτουν πλήρως στις προδιαγραφές των εκλεκτών πελατών της.

Μέσα από ένα ιδιαίτερο και προσεκτικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με τα πιο πάνω προαναφερθέντα, η όλη αυτή φιλοσοφία μας έχει κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών, τόσο Κύπριων αλλά και ξένων.

Σε τι διαφέρουν τα σπίτια της Kuutio homes;

Καταρχάς να τονίσουμε ότι κάθε μας έργο ξεχωριστά είναι μοναδικά σχεδιασμένο με τρόπο ούτως ώστε να μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε την φιλοσοφία της Εταιρείας χωρίς να επαναλαμβάνεται ο ίδιος σχεδιασμός με άλλα μας παρόμοια έργα.

Προσπαθούμε να εξελισσόμαστε και να σχεδιάζουμε κάθε κατασκευή με σκεπτικό να δημιουργήσουμε μοναδικές κατασκευές με τον δικό τους χαρακτήρα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο αισθητικό/αρχιτεκτονικό κομμάτι και στην επιλογή κατάλληλων ποιοτικών υλικών και σύγχρονη τεχνολογία. Επίσης οι κατοικίες μας έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά όπως οι ανοιχτοί και άνετοι χώροι, μεγάλοι όγκοι από σκυρόδεμα, ξύλινες επενδύσεις, πισίνες σε συνδυασμό «πράσινων» στοιχείων (τοπιοτέχνηση), πάντα με σεβασμό και φιλικότητα προς το ευρύτερο περιβάλλον.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα σας που θα δούμε τους ερχόμενους μήνες;

Για να είμαστε ειλικρινείς αυτή τη στιγμή στην εταιρεία υπάρχει μια πλήρης κινητικότητα στον τομέα των κατασκευών. Τρία από τα έργα τα οποία βρίσκονται στα σκαριά είναι το καινούργιο μας boutique ξενοδοχείο στην καρδιά της τουριστικής Κάτω Πάφου, σε ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή. Για όσους γνωρίζουν την Πάφο πρόκειται για το πρώην ξενοδοχείο Δάφνη το οποίο βρίσκεται σε μια διαδικασία πλήρους ανακατασκευής και επέκτασης, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας για να αποτελέσει ένα κόσμημα της Τουριστικής Βιομηχανίας και της πόλης γενικότερα.

Ακόμη ένα έργο που έχουμε στη διαδικασία κατασκευής είναι το ELPEZ το οποίο βρίσκεται στην πολύ προνομιούχα τουριστική περιοχή της Γεροσκήπου. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από έξι παραθαλάσσιες επαύλεις μπροστά από την παραλία της Πλαζ ,σε μια περιοχή ιδανική για ιδιοκατοίκηση. Ένα άλλο Έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι το «NONET».  Πρόκειται για ένα συγκρότημα αποτελούμενο από 9 ιδιωτικές κατοικίες με ιδιωτικό δρόμο, βρίσκεται κάτω από το χωριό της Χλώρακας σε κοντινή απόσταση από την θάλασσα και με ελκυστική θέα προς αυτήν.

 

Συνολικά  αυτή την στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη και υπό ανέγερση 16 έργα αποτελούμενα από 61 κατοικίες τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2024. Επίσης υπάρχουν σε σχεδιασμό άλλα 5 Έργα στο κέντρο της πόλης καθώς και ακόμη ένα Έργο στον Δήμο Πέγειας.

 

H κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος, οι επιπτώσεις της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία πόσο έχουν επηρεάσει τις εργασίες της εταιρείας σας;

Σίγουρα έχουν επηρεάσει. Όλους τους έχουν επηρεάσει και σε όλους τους τομείς. Εδώ βλέπουμε έχει επηρεαστεί γενικά η παγκόσμια οικονομία και κλυδωνίζονται χώρες ολόκληρες από τον πόλεμο, δεν θα επηρεαζόταν η μικρή Κύπρος; Βέβαια εκείνο που πρέπει όλοι να δούμε και να σχεδιάσουμε είναι τόσο την επόμενη μέρα, όσο και σενάρια αντίδρασης σε περιπτώσεις κρίσεων. Τόσο ως κράτος όσο και ως επιχειρήσεις πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τέτοια ακραία σενάρια και να μην βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι.

Πέραν του πολέμου σίγουρα σημαντικό πρόβλημα δημιούργησε και το θέμα με το επενδυτικό πρόγραμμα. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα καθ’ αυτόν ήταν ορθό, έφερε πολλά οφέλη στην Κύπρο και μέσα από αυτό άλλωστε επετεύχθη και η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση του 2013 καθώς στήριξε για μεγάλο χρονικό διάστημα όλους τους κλάδους της Οικονομίας. Δυστυχώς όμως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά και τις αδυναμίες του προγράμματος και εκθέσαν στον βαθμό που εκτέθηκε η Κύπρος διεθνώς.

Πέραν των πιο πάνω που ρωτήσατε να μας επιτρέψετε να αναφερθούμε και στην διετία της πανδημίας η οποία επίσης έφερε μια σημαντική ύφεση στη διεθνή οικονομία. Περάσαμε μέσα από Συμπληγάδες τα τελευταία χρόνια με τρία σοβαρά προβλήματα. Την αναστολή της λειτουργίας του επενδυτικού προγράμματος, την πανδημία και τώρα τον πόλεμο.

Αυτά, ενδεχομένως και άλλα προβλήματα και καταστάσεις είναι δυνατόν να προκαλέσουν δυσκολίες στην οικονομία μας στο μέλλον, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν αν υπάρχουν σωστές δομές, σωστή οργάνωση και τρόποι προσέλκυσης επενδυτών από διάφορες χώρες του κόσμου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κύπρος είναι ένας ιδανικός προορισμός, με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα και είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις διάφορες εποχιακές κρίσεις. Εμείς ως ιδιωτικός τομέας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προσφέρουμε ποιότητα και ελκυστικά προϊόντα στους πελάτες μας. Παράλληλα, το κράτος με την σειρά του πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες ούτως ώστε να αναδείξει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Χώρας και του συστήματος και να προβάλει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι με σωστές κινήσεις, ο κλάδος Ανάπτυξης Γης μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Κυπριακή Οικονομία αφού διαχρονικά,   πέραν του επενδυτικού προγράμματος, η Κύπρος θεωρείτο και θεωρείται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις στον τομέα Ανάπτυξης γης ελέω πολλών πλεονεκτημάτων όπως γεωγραφικής θέσης, κλίματος, τουρισμού, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φορολογίας και άλλα πολλά.